Fi un INVINGATOR -Lupta--Traieste--Iubeste

Fi un INVINGATOR   -Lupta--Traieste--Iubeste

vineri, 5 noiembrie 2010

Pofta de Mancare



Cand simte ca rezervele de mancare sunt mai mici, organismul produce mai multa grelina, hormon al foamei, pentru a te determina sa mananci.

Dar doar pentru ca organismul tau e impotriva dietei, nu inseamna ca ar trebui sa te dai batut. Incearca niste trucuri si in scurta vreme nu numai ca stomacul tau va fi mai tacut, dar va fi si mult mai plat.

Proteina Nu degeaba multe dintre diete fac referire la proteine. Ele au avantajul de a te tine satul si este nevoie de mai mult timp pentru digestie si absorbtie, conform MSNBC.

Insa conteaza mult si cand mananci. Un studiu al Universitatii Purdue arata ca proteinele ce provin din sunca, albus de ou sau iaurt ar trebui consumate dimineata, la micul dejun, pentru ca te tin satul mai multa vreme decat daca le-ai consuma la orice alta ora din zi.

Incearca sa consumi macar 30 de grame de proteine la micul dejun, este recomandarea profesorului de nutritie Joan Salge Blake, din cadrul Universitatii Boston.

Cartofi E de notorietate frica si fuga de carbohidrati a celor care tin dieta. Insa cartofii, spre deosebire de alti carbohidrati, au proprietatea de a tine apetitul si poftele sub control, gratie unui tip de amidon care rezista enzimelor digestive.

Pentru ca dureaza ceva pana cand sunt metabolizati, ei stau in intestin mai multa vreme, intarziind eventualele senzatii de foame si poftele, explica un alt profesor de nutritie, din cadrul Universitatii Utah.

Un cartof copt la cina (unul mediu are doar 100 de calorii) sau o salata in care ai pus cartof fiert si otet (fara maioneza) sunt alegerile perfecte. Asta nu inseamna insa ca poti praji cartofii in continuare sau manca chipsuri din cartofi fara remuscari. Raman in continuare cele mai proaste alegeri.

Un pic de grasime Eliminand toata grasimea din alimentatie poate fi contrabenefic. Acidul oleic, un tip de grasime nesaturata care se gaseste in uleiul de masline, nuci si avocado, taie senzatia de foame, dupa cum a aratat un studiu publicat in jurnalul Cell Metabolism.

In timpul digestiei, este convertit intr-un compus care actioneaza direct asupra semnalelor catre creier, anuntand foamea. Tot ce ai de facut este sa ai grija la marimea portiilor.

Grasimile nesaturate ar trebui sa constituie circa 20% din caloriile asimilate zilnic. Doua linguri de unt de arahide, o mana de nuci sau un sfert de avocado sunt suficiente pentru a pacali senzatia de foame si poftele ce pot aparea pe parcursul zilei.

Transpira A merge la sala nu inseamna doar ca vei arde calorii; dupa antrenament, vei manca si mai putin la masa. Si nu doar pentru ca ai vazut ce greu pierzi caloriile prin sport. Un studiu aparut in American Journal of Physiology a aratat ca 60 de minute de exercitii cardio intense reduc apetitul pentru urmatoarele doua ore.

Si asta pentru ca aerobicul coboara nivelul grelinei si il mareste pe cel al hormonilor ce suprima senzatia de foame din organism, dupa cum explica autorul studiului. Pentru a amplifica efectele, fa sedintele de cardio mai intense, lucrand pe intervale (perioade mici de activitate intensa, urmate de pauze).

Grepfrut Recunoscut pentru puterile sale inca de pe vremea casetelor pentru antrenamentul la domiciliu scoase de Jane Fonda, acest fruct e in plina revenire. Un studiu realizat in SUA a aratat ca cei care mananca jumatate de fruct la fiecare masa din zi pierd 1,6 kilograme la fiecare 3 luni. Daca gandesti in perspectiva, nu e deloc putin.

Explicatia este aceea ca grepfrutul scade nivelul de insulina in crestere dupa masa, hormon ce regleaza nivelul de zahar din sange, ajutand si metabolismul, dpa cum explica Ken Fujioka, autoul studiului.

Guma de mestecat Un studiu al Universitatii Rhode Island a aratat ca persoanele care mesteca guma timp de o ora, dimineata, consuma si cu 67 de calorii mai putin la masa de pranz si nu compenseaza mancand mai mult pe parcursul zilei.

O teorie este aceea ca mestecatul stimuleaza niste nervi in maximare, aflati in stransa legatura cu regiunea din creier responsabila de senzatia de satietate. Asa ca ia-ti guma fara zahar si scapa de 11 calorii pe ora doar mestecand. Nu e mult, dar vei fi pe minus, nu pe plus.

Adulmeca Daca mirosi mancarea poti pacali creierul, care va crede ca, de fapt, mananci. Un studiu a aratat ca persoanele care au inhalat miros de menta la fiecare doua ore au asimilat cu 2.700 de calorii mai putin pe saptamana decat in mod normal, ceea ce se traduce prin aproape 500 de grame pierdute saptamanal.

Bananele, merele verzi si vanilia au toate acest efect, dupa cum au aratat-o cercetarile ulterioare. Cu cat vei recurge mai des la aceste arome, cu atat vei cantari mai putin, te asigura specialistii.

Aseaza-ti strategic lumanari cu aroma de vanilie in preajma. Acesta strategie te va ajuta si sa nu mai mananci cand esti bantuit de emotii. Inhaleaza aerul tinand nara stanga acoperita, pentru a activa partea din creier unde sunt procesate emotiile. Tehnica va diminua anxietatea si-ti va reduce apetitul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu